Coördinator Financiën

Dit item is verlopen op 28-10-2017.

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem gaan fuseren en vormen op 1 januari 2019 één nieuwe gemeente in het land van Heusden en Altena. Dit moet een krachtige en toekomstbestendige gemeente worden, waarin de taken op een innovatieve wijze worden opgepakt. Op dit moment werken de drie gemeenten op verschillende terreinen al nauw samen. 

De organisatie van de gemeente Werkendam is ingericht volgens het directiemodel met een eenhoofdige directie en vijf units, aangestuurd door unitmanagers. In verband met de herindeling zijn wij voor het taakveld Financiën, onderdeel van de Unit Middelen van de gemeente Werkendam op zoek naar een:

Coördinator Financiën

voor 30-36  uur per week tot 1 januari 2019

Wat ga je doen?

Als Coördinator Financiën geef je op inspirerende en coachende manier aansturing en je zorgt voor kennisoverdracht naar en operationele aansturing aan het team Beleidsmedewerkers financieel advies en control (7 fte) en de medewerkers Financiële administratie ( 5 fte). Je bent hét aanspreekpunt voor de begroting en de P&C cyclus. Je coördineert en adviseert bestuur en organisatie over financiële c.q. bedrijfseconomische aspecten en levert een inhoudelijke bijdrage aan financiële beleidsvoorstellen, begrotingswijzigingen, tussenrapportages en de jaarrekening. Je treedt op als programmamanager of projectleider van unit-overstijgende en organisatie brede projecten, signaleert ontwikkelingen en trends en beoordeelt ze op hun waarde voor de organisatie.    

Wat breng je mee?

Als Coördinator Financieel Advies & Control beschik je over:

 • Academisch werk- en denkniveau op het gebied van financiën/economie
 • Uitstekend gevoel voor politiek-bestuurlijk denken en werken
 • Gedegen kennis va de relevante wetgeving (waaronder BBV)
 • Ruime ervaring in de rol als coördinator Planning & Control
 • Ruime ervaring in het opstellen van genoemde P&C-documenten
 • Ervaring bij een gemeente, ervaring met een herindeling is een pré
 • Je bent stressbestendig, blijft effectief presteren onder tijdsdruk, druk van meerdere of moeilijke taken, sociale druk of bij tegenslag
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, in woord en geschrift op verschillende niveaus, maar zeker ook voor het bestuur
 • Je signaleert kansen en problemen, doet voostellen en draagt oplossingen aan of je onderneemt zelf actie
 • Je spant je actief in om concrete doelstellingen te halen en bij tegenslagen geef je niet direct op, maar houdt je je doel voor ogen
 • Kunnen schakelen en verbinding houden met het operationele veld: complexe materie kunnen uitleggen in begrijpelijke taal
 •  In je houding en gedrag ben je een partner-in-business voor je collegae in de organisatie

Wat bieden wij?

Een boeiende, uitdagende en dynamische werkomgeving met volop ruimte voor eigen inbreng en ontplooiing. Daarnaast bieden we je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket op basis van de CAR/UWO. Afhankelijk van opleiding en ervaring is het maximaal te bereiken brutosalaris € 5.384,- per maand (schaal 11 + 1 CAR/UWO) bij een 36-urige werkweek. Het bruto maandsalaris is exclusief het Individueel Keuzebudget (16,3%). Deze functie wordt in verband met de herindeling aangeboden met een tijdelijk dienstverband (mogelijk via een payrollconstructie) tot 1 januari 2019.

Om in aanmerking te komen voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te kunnen overleggen. De kosten hiervan neemt de gemeente Werkendam voor haar rekening.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Frans Punt, Unit Manager Middelen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-10 59 83 82 of via e-mail: frans.punt@werkendam.nl.

Je sollicitatie, voorzien van je CV en motivatiebrief, ontvangen wij bij voorkeur via e-mail op solliciteren@werkendam.nl o.v.v. Coördinator Financiën met vacaturenummer 2017-18. Je kunt je sollicitatie ook sturen naar Postbus 16, 4250 DA Werkendam, ter attentie van P&O.

De reactietermijn voor deze externe procedure eindigt op 27 oktober 2017.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Pagina opties