Start glasvezelcampagne Mabib in buitengebied (toekomstige) gemeente Altena

Dit item is verlopen op 15-11-2017.

Sneller internet is binnen handbereik voor bewoners van het buitengebied van gemeente Altena.

Op 14 september maakte de Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib) tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis van Aalburg de definitieve aanpak, het verbeterde aanbod en de planning bekend.

Op maandag 18 september gaat de glasvezelcampagne officieel van start. Het gaat om circa 2.750 adressen in het buitengebied van de huidige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem en de kleine kernen die nu nog niet beschikken over een coax- of glasvezelaansluiting.

50% deelname

Bewoners kunnen zich tot 5 februari 2018 aanmelden voor een glasvezelaansluiting. Bij 50% deelname krijgt de aanleg van glasvezel een ‘go’. Het aanbod is voor iedereen hetzelfde. Bewoners kunnen kiezen uit vijf dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement én een vastrechtvergoeding van 1.815 euro bij eenmalige afkoop of 15 euro per maand. Bewoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 2500 euro, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten.

Glasvezel: snel, stabiel en betrouwbaar

De campagne is een initiatief van Mabib. Zij heeft de ambitie om alle 35.000 adressen in het buitengebied van Brabant te voorzien van een glasvezelaansluiting. Pieter van Grunsven, directeur Mabib: “Glasvezel biedt snel, stabiel en betrouwbaar internet met oneindig veel capaciteit. Het is een belangrijke ontwikkeling voor de buitengebieden. Het is niet alleen beter voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid en de infrastructuur. Ook zorgt glasvezel ervoor dat bewoners klaar zijn voor alle toekomstige ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand.”

Om de 50% deelname te behalen, werkt Mabib nauw samen met de drie gemeenten en diverse belangrijke stakeholders. Wijnand van der Hoeven, wethouder gemeente Aalburg: “De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Altena is van groot belang voor de leefbaarheid van onze regio. Het is een toekomstbestendige oplossing, die wij vanuit de gemeente volop ondersteunen.”

Gezocht: ambassadeurs

Samenwerking is van groot belang tijdens de glasvezelcampagne. Mabib zoekt nog lokale ambassadeurs uit het deelgebied Altena die zich vol enthousiasme willen inzetten voor de komst van glasvezel. Aanmelden kan via de website of rechtstreeks bij ambassadeurscoördinator Gosse Visser, via gosse.visser@mabib.nl.

Informatiebrief en voorlichtingsbijeenkomsten

Iedereen die in aanmerking komt voor het aanbod van Mabib, ontvangt in week 38 (rond 23 september) een informatiebrief. Van 23 t/m 26 oktober worden voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. Hierbij zullen ook de dienstaanbieders aanwezig zijn om vragen van bewoners te beantwoorden. De data en locaties staan binnenkort op www.mabib.nl.

Vraag glasvezel buitengebied groot

Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van Mabib in Brabant. Eerder al zeiden bewoners van Boxtel en Oosterhout ‘ja’ tegen glasvezel. In Boxtel zijn de meeste bewoners inmiddels aangesloten op glasvezel. Oosterhout staat aan de vooravond van de bouw. Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website mabib.nl.

Pagina opties