Informatieavond Pleegzorg dinsdag 5 juni

Dit item is verlopen op 25-06-2018.

Elk kind verdient een veilige en fijne jeugd, maar soms gebeuren er dingen in een gezin waardoor het ouders (tijdelijk) niet meer lukt om hun kind zelf op te voeden. Dan zijn er gelukkig pleegouders die een kind een plaatsje in hun huis en hart kunnen bieden. Pleegouders zijn nog altijd hard nodig, ook in de gemeenten Woudrichem, Werkendam en Aalburg .

Informatieavond dinsdag 5 juni

Op dinsdag 5 juni van 20.00 tot 22.00 uur is er in het gemeentehuis te Woudrichem een informatieavond over pleegzorg. Hoe is het om pleegouder te zijn? Welke verschillende vormen van pleegzorg zijn er? Kun je werk en pleegzorg combineren? Op deze en andere vragen krijgt u tijdens de vrijblijvende informatieavond een antwoord. Ook zal een pleegmoeder vertellen over haar ervaringen en informeert een medewerker u over de voorbereiding en begeleiding.

Pleegouderschap

Pleegouders zijn heel divers: alleenstaand, met partner of met gezin, ook senioren en mensen die werken kunnen veel voor een kind betekenen als pleegouder, een groot huis of veel geld is niet nodig. Het is wel belangrijk dat pleegouders een kind veiligheid, stabiliteit en rust kunnen bieden.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze informatieavond via www.juzt.nl/agenda. Verhalen van pleegouders en pleegkinderen die inmiddels volwassen zijn staan op www.supergewonemensengezocht.nl.

Gemeente vraagt aandacht voor tekort aan pleeggezinnen

Op alle basisscholen in gemeenten Woudrichem, Wijk en Aalburg en Werkendam hangen de spandoeken om pleegouder te worden. Het zoeken naar pleegouders vraagt voortdurende aandacht, zeker nu er een onbalans dreigt te ontstaan tussen vraag en aanbod. Met de aanbieders van pleegzorg zijn we steeds op zoek naar mensen die opvang willen bieden aan kwetsbare kinderen en jeugd.

Pagina opties