Een nieuwe huisstijl voor Altena

Dit item is verlopen op 23-04-2018.

Aalburg, Werkendam en Woudrichem zijn in februari 2018 van start gegaan met de ontwikkeling van een huisstijl en een logo voor de nieuwe gemeente Altena.

Een herkenbaar gezicht voor de gemeente Altena

Het huidige logo Altena2019 symboliseert de drie gemeenten die samenwerken om tot een fusie te komen. Maar vanaf 1 januari 2019 werken we niet meer samen: dan zijn we samen de nieuwe gemeente Altena.

Vanaf dag één willen we daarom als gemeente Altena goed herkenbaar zijn, met een duidelijk eigen gezicht.

Onderzoek naar identiteit van Altena

Het nieuwe logo moet de identiteit van de regio weerspiegelen. Binnenkort start daarom een onderzoek naar belangrijke kenmerken van de regio. We brengen de ideeën van verschillende belangengroepen in kaart en stellen vragen aan bestuurders en aan medewerkers van de drie gemeenten. Vindt u het als individuele inwoner interessant om deel te nemen aan het onderzoek? Stuur dan mailtje naar: communicatie@woudrichem.nl.

Ontwerpers aan de slag na onderzoek

Streekgenoten Marianne Sijberden (De Perswinkel) en Peter Korsman (Autograph) ontwerpen en implementeren de huisstijl en het logo. Tegen de zomer is het ontwerp klaar. In de tweede helft van 2018 kunnen we de voorbereidingen treffen voor het invoeren, zodat de nieuwe gemeente Altena met een herkenbare identiteit van start gaat.

Circulaire economie

Bij de invoering van de nieuwe huisstijl houden we rekening met de voorraad van middelen die op dat moment nog beschikbaar is. Het streven is dat er zo min mogelijk voorraad overblijft. Voor materialen die toch overblijven wordt een nieuwe bestemming gezocht.

Pagina opties