Een Koninklijke Onderscheiding voor vrijwilligerswerk

Dit item is verlopen op 01-07-2018.

Misschien kent u wel een vrijwilliger die bijzonder werk doet voor de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan een vrijwilliger die zich al 20 jaar voor de ouderen in de wijk inzet. Of aan de vrijwilliger die een aantal uren per week onderhoud doet op de vereniging. Op 26 april 2019 worden de Koninklijke Onderscheidingen ook in de nieuwe gemeente Altena uitgereikt.

U kunt iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding

Ook in de nieuwe gemeente Altena vindt er een lintjesregen plaats: op 26 april 2019 (de dag voor Koningsdag). Kent u iemand in uw omgeving die al lange tijd vrijwilligerswerk doet? Dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

U kunt contact met ons opnemen als u iemand wilt voordragen

Voor de gemeenten Aalburg en Woudrichem:

U kunt dan bellen met mevrouw Nathalie Pijnenburg via (0416) 69 87 63 of een mail sturen naar n.pijnenburg@aalburg.nl.

Voor de gemeente Werkendam:

U kunt dan bellen met mevrouw Sandra van Boheemen of mevrouw Wieneke Scholtens via (0183) 50 72 11 of een mail sturen naar secretariaat@werkendam.nl. Zij kunnen aangeven of het vrijwilligerswerk in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding. Zij kunnen u ook alles vertellen over het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding. Er gelden namelijk verschillende voorwaarden bij de aanvraag. Die voorwaarden leest u hieronder.

U kunt uw aanvraag opsturen tot en met 30 juni 2018

De deadline voor de lintjesregen voor Koningsdag 2019 is 30 juni 2018. Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op www.lintjes.nl.

Wanneer kan een vrijwilliger een Koninklijke Onderscheiding krijgen?

  • De vrijwilliger woont in de gemeente Aalburg, Woudrichem of Werkendam.
  • De vrijwilliger heeft minimaal  15 jaar aaneengesloten vrijwilligerswerk gedaan. Het mag vrijwilligerswerk zijn bij verschillende organisaties.
  • Het gaat om vrijwilligerswerk dat structureel is (niet vrijblijvend). Het vrijwilligerswerk kost minimaal 6 uur per week.
  • De vrijwilliger doet nu nog steeds vrijwilligerswerk of is er korter dan een jaar geleden mee gestopt.
  • Het kan gaan om vrijwilligerswerk in ons gebied, maar ook om vrijwilligerswerk op provinciaal of (inter)nationaal niveau.
  • De vrijwilliger heeft geen vergoeding voor het vrijwilligerswerk gekregen.
  • De vrijwilliger is van onbesproken gedrag.

Pagina opties