Doe mee met: IkPas

Dit item is verlopen op 11-03-2018.

Heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je vrijwel dagelijks alcohol drinkt? Wil je zien wat er gebeurt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? Wil je fris aan de lente beginnen? Je fitter voelen, meer energie hebben, misschien wat afvallen? Dan is IkPas iets voor jou!

Uitdaging

IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Door leerervaringen op te doen in de IkPas-periode word je je bewuster in het maken van een keuze om wel of niet te drinken, doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend. Veel deelnemers van IkPas ervaren ook positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid. IkPas is een actie om je alcoholgebruik tijdelijk op pauze te zetten. Het is de Nederlandse vertaling van campagnes die ook in veel andere landen wordt gehouden: Tournee Minerale in België, Dry January in Engeland en OcSober in Australië. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan. Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGD’s, Verslavingszorg en een groeiend aantal bedrijven door het hele land de actie lokaal en regionaal uit.

In februari aanstaande start er weer een nieuwe IkPas-actie, georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op 14 februari 2018 start de 40 dagen actie, die gelijk loopt met de traditionele vastentijd en duurt tot en met 25 maart. Van 1 maart tot en met 30 maart 2018 vindt de 30 dagen versie plaats. Iedereen die wil meedoen en de voordelen zelf wil ervaren, kan zich inschrijven voor IkPas 2018 via www.ikpas.nl/inschrijven. 

Pagina opties