Cultuur, bewegen en muziek: Op weg naar een Altena!

Dit item is verlopen op 31-03-2018.
foto Tom Oostra

Op maandag 12 februari vertelden Paula Jorritsma, John Bakker en Fons Naterop aan de pers welke mooie activiteiten er het komend jaar georganiseerd worden in aanloop naar een gemeente Altena.

Deze evenementen worden door stichtingen en verenigingen uit Altena georganiseerd met als thema's Bewegen, Cultuur en Muziek. Ook de organiserende partijen (Jeugdfanfare Altena, Altena Brass, Collegium Altena, Altena Road Runners en Poezie Altena en Maaike Versteeg) waren bijna allemaal aanwezig bij de persbijeenkomst.
 

Missie

De missie van de portefeuillehouders en daarmee ook de 3 gemeenten is om alle 21 kernen de komende periode aan elkaar te verbinden door Bewegen, Cultuur en Muziek.

Achtergrond

De aanleiding voor het organiseren van deze activiteiten waren een aantal initiatieven die zijn ingediend door inwoners van Altena. Zij vonden dat er een gezamenlijk afscheid moest komen van de 3 gemeenten op weg naar een Altena. De gemeenten hebben deze initiatieven omarmd en een oproep gedaan aan alle verenigingen en stichtingen die Altena rijk is om mee te denken aan de invulling van deze activiteiten. De aanwezige groep heeft hier gehoor aan gegeven en gaat met het programma aan de slag. 

“Cultuur en Bewegen bevorderen de sociale cohesie van Altena. Inwoners identificeren zich met locaties, hebben voorkeur voor disciplines en willen kunnen proeven van het nieuwe en genieten van het bestaande”.

Proces

Gemeenten ontvingen in de loop van 2017 verschillende initiatieven van inwoners ter introductie van nieuwe gemeente.

September 2017 - Oproep aan alle inwoners met Altenabrede initiatieven.

Oktober 2017 - In kaart brengen en koppelen van verschillende initiatieven.

December 2017 - Eerste overleg met initiatieven op weg naar de organisatie van verschillende evenementen op het gebied van Cultuur, Muziek en Bewegen in Altena.

Februari 2018 - Verschillende initiatieven delen programma, data en begroting met gemeente.

April 2018 - Uitgeven Passe Partout aan inwoners van Altena.

Iedereen is welkom!

Alle inwoners uit Altena ontvangen begin mei meer informatie over alle evenementen die georganiseerd gaan worden. U weet dan precies welke evenementen waar en wanneer georganiseerd gaan worden en of dat er een bijdrage wordt gevraagd of niet.

Op de agenda

De komende periode worden de definitieve data van de verschillende evenementen samen met de werkgroepen vastgesteld. Hieronder alvast een overzicht.

Juni: evenement rondom bewegen in combinatie met poëzie.

21,22,23, 28, 29 en 30 juni: Ruben van Altena door De Stuiter

14 en 15 juli: Slag om Altena door Erfgoed Altena

November: optreden Luchtmachtorkest

November: Messiah van Handel door Collegium Altena

Januari 2019: Welkomstconcert nieuwe gemeente door Altena Brass en Jeugdfanfare Altena

Op de hoogte blijven?

Houd dan vooral de website en de social media kanalen van Altena 2019 in de gaten. Daarnaast publiceren we met regelmaat berichten op de gemeentepagina’s.

Foto: Tom Oostra

Pagina opties