Nieuws

 • Vermelding en adverteren gemeentegids

  In februari 2019 zal de eerste gemeentegids van de nieuwe gemeente Altena verschijnen. Alle actuele informatie over de gemeente, verenigingen en instanties wordt daarin opgenomen.

 • Aanvragen verklaring omtrent gedrag (VOG) voor kandidaat raadsleden

  Het aanvragen van een VOG voor kandidaat raadsleden maakt onderdeel uit van de kandidaatstellingsprocedure voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de gemeente Altena in november 2018.  Het aanvragen van een VOG is geen verplichting. Personen die op de kandidatenlijst van een politieke partij komen voor de komende herindelingsverkiezingen zullen op verzoek van de betreffende politieke partij een verklaring omtrent het gedrag aanvragen.

 • Een logo voor de nieuwe gemeente Altena

  De nieuwe gemeente Altena heeft een logo. Op 1 januari 2019 moet de dagelijkse dienstverlening van de nieuwe gemeente Altena meteen goed herkenbaar van start. Met een eigen gezicht. Dat vergt enkele maanden van voorbereiding. Vandaar dat de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem al medio 2018 een logo en een huisstijl laten ontwikkelen. 

 • Inleveractie kleine elektrische apparaten bij het Milieustation in Giessen of het Milieustation in Werkendam

  Lever afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in bij het milieustation in Giessen of in Werkendam. 

 • Gezocht oude trouwfoto’s en historische voorwerpen

  In aanloop naar ‘één gemeente Altena’ organiseert Erfgoed Altena, de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. in samenwerking met het Streekarchief in Heusden vanaf september 2018 de expositie Van Emmikhoven tot Altena. De expositie is in september te zien op Kasteel Dussen en daarna in de gemeentehuizen in de regio. Om invulling te geven aan deze expositie, zoekt de organisatie oude trouwfoto’s en voorwerpen met logo’s of beeldmerken van de vroegere gemeenten.

 • Subsidie voor uw club aanvragen voor het jaar 2019?

  Vraagt u jaarlijks subsidie aan bij de gemeente voor uw vereniging, stichting of instelling?

  Dan is het goed om te weten, dat het in 2018 anders loopt dan u gewend bent.

 • Altena 2019 Evenementen: ALTENA BRUIST!

  Via de media hebben wij u al eerder geïnformeerd over de prachtige initiatieven die verschillende verenigingen en stichtingen nemen op weg naar een gemeente Altena in 2019.

 • Oplopende schulden? Vroeg Eropaf Altena helpt!

  Gemeenten, wooncorporaties, Trema Welzijn en Juvans ondertekenen convenant voor snelle samenwerking

 • Nieuw paspoort of identiteitskaart? Laat het bezorgen!

  Weet u dat u uw nieuwe paspoort of identiteitskaart kunt laten bezorgen? Dat kan thuis, op uw werk of zelfs op de camping.

Archief

Pagina opties