Toegankelijkheid website

De gemeente Altena2019 besteedt veel aandacht aan toegankelijkheid, gebruiksgemak en vindbaarheid op deze website. Wij proberen alle informatie zo aan te bieden dat iedereen deze eenvoudig kan vinden en gebruiken. Wij gebruiken daarvoor het kwaliteitsmodel Webrichtlijnen.

Toegankelijkheidsverklaring

Altena2019 wil voldoen aan de overheidsstandaard Webrichtlijnen versie 2 op niveau AA. Voldoen aan deze standaard maakt onze website onder andere gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor verschillende doelgroepen.

Maatregelen om de toegankelijkheid te bevorderen

Wij hebben de volgende maatregelen genomen om naleving van de Webrichtlijnen te bevorderen:

  • Automatische toetsen: Wij laten onze website regelmatig toetsen door een automatische toetstool zoals Gewoon Toegankelijk.
  • Interne controle vóór publicatie: Onze redactie toetst vóór publicatie alle content op toegankelijkheid.

Probleem met de toegankelijkheid van deze website?

Als u ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen een toegankelijkheidsprobleem ervaart op onze website, laat het ons dan weten. Geef uw melding door aan Afdeling Communicatie van de gemeente Aalburg:

Vermeld in ieder geval het probleem dat u ervaart en de link naar de pagina waar het probleem zich voordoet. Dank u wel!

Overzicht websites die onder onze verantwoording vallen

Er is (nog) geen overzicht beschikbaar van alle websites waarvoor onze organisatie verantwoordelijk is.

Zelfevaluatie

De gemeente Altena2019 kiest ervoor om de website zelf te toetsen op de normen van de Webrichtlijnen. Een toetsing door een onafhankelijk expertisebureau brengt namelijk aanzienlijke kosten met zich mee. Dit betekent niet dat deze website niet toegankelijk is, integendeel wij doen er alles aan om de toegankelijkheid steeds te verbeteren.

Status

Wij streven ernaar dat deze website voldoet aan de toegankelijkheidseisen volgens de Webrichtlijnen, versie 2. Op dit moment zullen er dus nog situaties zijn waarin onderdelen nog niet conform de gestelde toegankelijkheidseisen functioneren. Voorbeelden hiervan zijn:

Videoverslagen

De raadsvergaderingen zijn online en ook achteraf te bekijken en te beluisteren. Voor mensen met een gehoor- of gezichtsbeperking is deze informatie niet toegankelijk. Hiervoor is o.a. ondertiteling noodzakelijk. Ondertiteling is op dit moment nog niet te realiseren. De leverancier is hiervan op de hoogte. Mensen met een gehoorbeperking kunnen in plaats van het audioverslag, de besluitenlijst van de vergadering bekijken.

PDF-documenten

PDF-bestanden zijn doorzoekbaar, maar voldoen niet volledig aan de Webrichtlijnen. Wij plaatsen alle PDF-documenten volgens het formaat PDF/A, waardoor de toegankelijkheid maximaal wordt gerealiseerd. Als u een PDF-document als PDF/A wilt ontvangen dan kunt u dat aanvragen via webmaster@aalburg.nl.

Melding van ontoegankelijkheid

Mocht u van mening zijn dat onze website ondanks onze toetsing niet voldoet of heeft u om wat voor reden dan ook geen toegang tot informatie die u zoekt; laat het ons weten. Hiermee helpt u ons de website te verbeteren, zodat u en eventuele mede-bezoekers in de toekomst optimale toegang hebben tot onze informatie.

U kunt een melding doen door een mail te sturen naar webmaster@aalburg.nl. Beschrijf hierin in ieder geval het probleem en neem de link naar de desbetreffende pagina op. Wij kunnen uw melding beter beoordelen wanneer u aanvullend ook aangeeft welk besturingssysteem u gebruikt, welke browser software u heeft, of u instellingen heeft aangepast en of u hulpmiddelen, schermlezer, schermvergrotingssoftware, spraakherkenningssoftware gebruikt.

Uw melding zal in onderzoek worden genomen en u wordt op de hoogte gesteld van de beoordeling en eventueel de termijn waarin het wordt aangepast.

Pagina opties