JA! Jeugdfanfare Altena 5 januari 2019

JA! Jeugdfanfare Altena is een groep enthousiaste jongelui (en een enkele wat oudere, die nog altijd jong van hart is) die graag met elkaar muziek maakt.

JA! is een projectorkest onder de paraplu van Stichting Jeugd en Muziek Altena; een initiatief van dirigent Ron van Vuuren. Het doel van deze Stichting is het organiseren en faciliteren van muziekprojecten in brede zin en om jonge, talentvolle musici verder te enthousiasmeren voor het spelen van HaFaBra-muziek. Begin jaren ’90 was Ron zelf muzikant bij het Zuid Nederlands Jeugdfanfare Orkest. Hij had daar zulke mooie herinneringen aan dat hij al jaren met het idee rondliep om iets soortgelijks te doen. In de zomer van 2016 kreeg dit idee handen-en-voeten en was JA! als het eerste project van de Stichting een feit!

Project I resulteerde in een 2e prijs op het jeugdfestival in Ammerzoden in november 2016. Project II stond in het teken van de flashmob en optredens op de Aelse Dag, bij Altena van Slag en op slot Loevestein. Project III werd een galaconcert en JA! speelde mee in de kersthit en de kerstmusical van het Altena College. Voor project IV is hard toegewerkt naar deelname aan het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap op 13 april jl. in Drachten. Daar leverde JA! een knappe prestatie met een vijfde plaats in de 4e divisie.

Een nieuwe uitdaging is Project V: JA! mag de wereldpremière uitvoeren van de compositieopdracht die aan Leon Vliex is gegeven ter gelegenheid van Altena Bruist! In deze compositie gaat Leon kenmerken van de huidige 3 gemeentes muzikaal verwerken waarna deze samenvloeien en de nieuwe gemeente Altena gaat voorstellen.

JA! begroet en ontmoet u graag op deze première op zaterdag 5 januari 2019. Houd ondertussen ontwikkelingen en nieuwtjes van JA! bij op www.jeugdfanfarealtena.nl.

Locatie en tijd

't Uivernest in Hank

Aanvang: 19.00 uur

Aanmelden

Wilt u bij deze uitvoering aanwezig zijn? Dat kan! Vul daarvoor het aanmeldformulier in.

Aanmelden JA! Jeugdfanfare Altena op 5 januari 2019

Pagina opties