Altena Bruist!

“De inwoners van alle 21 kernen aan elkaar verbinden door Cultuur, Muziek en Bewegen op weg naar één Altena! Cultuur, Muziek en Bewegen bevorderen de sociale cohesie van Altena. Inwoners identificeren zich met locaties, hebben voorkeur voor disciplines en willen kunnen proeven van het nieuwe en genieten van het bestaande”.

Op maandag 12 februari vertelden Fons Naterop, Paula Jorritsma, John Bakker en verschillende verenigingen uit Altena vol trots over de plannen die we met elkaar hebben op weg naar een Altena. Het komende jaar worden er een aantal activiteiten georganiseerd op het gebied van Bewegen, Cultuur en Muziek om de 21 kernen die Altena rijk is aan elkaar te verbinden.

De samenwerkende gemeenten sluiten hierbij aan op bestaande initiatieven van o.a. De Stuiter en de Slag om Altena, maar gaan ook aan de slag met nieuwe initiatieven die zijn aangedragen door verenigingen en stichtingen zelf.

Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende activiteiten die georganiseerd gaan worden. Inmiddels is er ook huis-aan-huis in Altena een informatieboekje verspreid met meer informatie over de activiteiten en de locaties. U kunt een digitale versie van het informatieboekje downloaden of hieronder bekijken:
 

Heeft u vragen over Altena Bruist!? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kunt u doen door een e-mail te sturen naar cultuur@altena2019.nl

Zet in uw agenda!

Voor een aantal van de gezamenlijke initiatieven zijn de data al bekend. Reserveer deze data alvast in uw agenda!

 • 21,22,23,28,29 en 30 juni: De Stuiter in de historische haven van Woudrichem.
 • 30 juni: Beweegevent in combinatie met Poëzie, rondom het drielandenpunt van gemeente Altena in Babyloniënbroek.
 • 14 & 15 juli: De Slag om Altena, Hoekje 3 in Almkerk.
 • UITVERKOCHT - 1 november: Concert door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in Sporthal De Jager.
 • UITVERKOCHT - 16 november: Concert Collegium Altena ‘de Messiah’ van Georg Friedrich Händel in de Grote Kerk van Woudrichem.
 • 4 en 5 januari 2019: Welkomstconcert nieuwe gemeente door Altena Brass en JA! Jeugdfanfare Altena in de kerk van Hank en ’t Uivernest

Meer informatie over deze initiatieven leest u hieronder:

 • Altena Brass voor Altena op 4 en 5 januari 2019

  Hoe voor de hand liggend is het om als Brassband met de naam Altena een bijdrage te mogen leveren aan de feestelijke activiteiten rondom het tot stand komen van de nieuwe gemeente Altena.

 • JA! Jeugdfanfare Altena 5 januari 2019

  JA! Jeugdfanfare Altena is een groep enthousiaste jongelui (en een enkele wat oudere, die nog altijd jong van hart is) die graag met elkaar muziek maakt.

Pagina opties