U bevindt zich op: home > Inwoners > Veiligheid

Gratis veilig wonen scan in Altena

De Altena-gemeenten bieden een gratis Veilig Wonen Scan aan ter waarde van € 50,-. Door de scan worden inwoners bewust van de maatregelen die zij kunnen treffen om de kans op een woninginbraak en/of brand te verkleinen en daarmee de eigen veiligheid te vergroten.

Het gaat om maatregelen op het gebied van bijvoorbeeld hang-en-sluitwerk, verlichting, opklimmogelijkheden of rookmelders en vluchtwegen bij brand. Daarnaast krijgen de inwoners praktische tips. Juist dit kan het verschil maken en het aantal inbraken in de gemeenten verminderen.

Scan

De scan wordt uitgevoerd door een gecertificeerde ondernemer op het gebied van het Keurmerk Veilig Wonen en neemt ongeveer één uur in beslag. Aan de hand van een checklist wordt de woning met de bewoner geïnspecteerd. Na het doorlopen van de woning ontvangt de bewoner de ingevulde checklist en weet  op welke punten de woning voldoet en op welke punten niet.

Interesse?

Wilt u de gratis scan laten uitvoeren? Dan kunt u zich aanmelden bij mevrouw Van Milligen, via mmilligen@woudrichem.nl. Ook als u in Aalburg of Werkendam woont, kunt u zich bij haar aanmelden. Meld u snel aan, het aanbod is beperkt.

Informatie:
Projectbureau
Gemeentehuis Woudrichem
T: 0183-308105
E: projectbureau@altena2019.nl

Gemeenten:

 Gemeente Aalburg

Gemeente Werkendam

Gemeente Woudrichem

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem fuseren per 1 januari 2019.  De naam van de nieuwe gemeente wordt Altena.