U bevindt zich op: home > Fusieproces > Toekomstvisie

Toekomstvisie

Eén nieuwe gemeente.
Een smeltkroes van drie gemeenten met 21 woonplaatsen met een eigen identiteit en een eigen karakter, met eigen eisen, wensen en eigenschappen. Hoe moet die gemeente er straks uitzien?

Die vraag levert heel wat vervolgvragen op. Immers, het karakter, het DNA van onze nieuwe gemeente wordt bepaald door de zorg voor elkaar, door verkeersveiligheid, door wonen, door scholing, door duurzaamheid, werkgelegenheid, openbaar vervoer, door …… waardoor eigenlijk niet?

 • Bijeenkomst 9 januari 2017

  De visiegroepen en de werkgroep toekomstvisie Altena zijn op maandag 9 januari bijeen geweest in het gemeentehuis van Aalburg. Het uiteindelijke visiedocument dat aan de raden wordt voorgelegd is met de aanwezigen gedeeld.

 • Presentatie concept toekomstvisie AWW 23 november 2016

  Op woensdag 23 november om 19.30 uur is er in de raadzaal van het gemeentehuis Aalburg een bijeenkomst geweest waar de concept toekomstvisie AWW en de icoonprojecten gepresenteerd en besproken zijn.

 • Toekomstvisie voor de nieuwe gemeente

  Op 17 november heeft de werkgroep visie AWW het concept “toekomstvisie AWW” voor de nieuwe gemeente gepresenteerd. De “toekomstvisie AWW” dient als kompas voor de inrichting van de nieuwe gemeente: wat voor gemeente willen we zijn?

 • Terugblik 'Dag van de Toekomst'- Video's, visies en icoonprojecten

  Zaterdag 1 oktober hebben de visiegroepen hun blik op onze nieuwe gemeente laten zien. Ruim 200 betrokken dorps- en stadsgenoten hebben samen nagedacht over de nieuwe gemeente. 

 • Presentatie burgerinitiatieven 19 oktober 2016

  Woensdag 19 oktober was er in het gemeentehuis van Aalburg een bijeenkomst waarbij het vervolgtraject in het kader van de visie werd toegelicht.

 • Tussenpresentaties visiegroepen

  22 juni 2016 hebben de visiegroepen hun voorlopige ideeën voor de visie van de nieuwe gemeente gepresenteerd.

  Voor zover de presentaties door de visiegroepen zijn aangeleverd kunt u deze hieronder inzien door op de naam van de visiegroep te klikken. 

 • Documenten visiegroepen

  Aan de visiegroepen is tijdens de startbijeenkomst op 18 mei 2016 diverse informatie uitgereikt.

 • Foto's en video

  Van de startbijeenkomst op 18 mei 2016 en de tussenpresentatie op 22 juni 2016 zijn foto's gemaakt. De tussenpresentatie van de visiegroepen is ook gefilmd.

Archief

Informatie:
Projectbureau
Gemeentehuis Woudrichem
T: 0183-308105
E: projectbureau@altena2019.nl

Gemeenten:

 Gemeente Aalburg

Gemeente Werkendam

Gemeente Woudrichem

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem fuseren per 1 januari 2019.  De naam van de nieuwe gemeente wordt Altena.