U bevindt zich op: home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Van ‘Samenwerkende Gemeenten AWW’ naar ‘Altena2019’

  In aanloop naar de fusie van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem, is besloten de werknaam te veranderen van ‘Samenwerkende Gemeenten Aalburg, Werkendam, Woudrichem’ naar ‘Altena2019’.

  Lees meer
 • Inspiratiedag Altena2019

  Hoe wordt de nieuwe gemeente Altena na 1 januari 2019 bestuurd en hoe ziet de dienstverlening eruit? Dat zijn de thema’s op de inspiratiebijeenkomst van 18 februari.

  Lees meer
 • Gemeente Altena belangrijke stap dichterbij

  Gemeenteraden kiezen definitief voor fusie

  De gemeenteraden van Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben definitief voor de fusie gekozen. Dinsdag 7 maart hebben zij alle drie in de vergadering het Herindelingsadvies vastgesteld.

  Lees meer
 • Snel internet voor Aalburg, Werkendam en Woudrichem binnen handbereik

  De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben de weg vrijgemaakt om circa 3.000 adressen in het buitengebied van een glasvezelnetwerk te voorzien.

  Lees meer
 • Provincie akkoord met de fusie

  Het bestuur van de provincie Noord-Brabant heeft het Herindelingsadvies van Aalburg – Werkendam – Woudrichem met een positieve zienswijze doorgestuurd naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

  Lees meer
 • Uitslag fotowedstrijd 'Water in Altena'

  In het kader van de Week van ons Water zijn alle inwoners van de gemeenten Woudrichem, Aalburg en Werkendam uitgenodigd mee te doen aan een fotowedstrijd met als thema: Water in Altena.

  Lees meer
 • Voorlichtingsavond over brandveiligheid in Andel

  Op donderdagavond 18 mei vindt er een voorlichtingavond over Brandveilig Leven plaats in ‘t Buitenhoff in Andel. Deze avond is bedoeld voor alle inwoners in de Altena-gemeenten.

  Lees meer
 • Woudrichem, Aalburg en Werkendam moeten voor 2019 fuseren

  Gedeputeerde Staten ondersteunen het advies van Cees Veerman om uiterlijk 1 januari 2019 te komen tot een bestuurlijke fusie van Woudrichem, Aalburg en Werkendam.

  Lees meer
Archief

Informatie:
Projectbureau
Gemeentehuis Woudrichem
T: 0183-308105
E: projectbureau@altena2019.nl

Gemeenten:

 Gemeente Aalburg

Gemeente Werkendam

Gemeente Woudrichem

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem fuseren per 1 januari 2019.  De naam van de nieuwe gemeente wordt Altena.