U bevindt zich op: home > Fusieproces > Naamgevingstraject

Naamgevingstraject

 • Stemmen niet meer mogelijk

  Stemmen op de naam voor de nieuwe gemeente was mogelijk tot dinsdag 22 november 23.59 uur. Het is nu helaas niet meer mogelijk om uw stem uit te brengen.

 • Vier namen voor de nieuwe gemeente door naar de volgende ronde

  Op dinsdag 8 november 2016 hebben de drie gemeenteraden van Aalburg, Werkendam en Woudrichem zich gebogen over de vijf namen die de naamgevingscommissie had voorgedragen als mogelijke naam voor de nieuwe gemeente die ontstaat als de drie gemeenten op 1 januari 2019 fuseren.

 • Een naam voor de nieuwe gemeente. Doet u mee?

  De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem vormen vanaf 1 januari 2019 een nieuwe gemeente. De nieuwe gemeente moet natuurlijk een naam krijgen. Een naam die past bij het gebied, aantrekkingskracht heeft voor bedrijfsleven, inwoners en toeristen. Makkelijk te onthouden en klinkend als een klok.

 • Een naam voor de nieuwe gemeente

  Tot 1 oktober hebben alle inwoners de gelegenheid gehad om hun suggestie voor een naam voor de nieuwe gemeente in te dienen. Een commissie van deskundige streekgenoten maakt een selectie uit alle voorgestelde namen.

 • Webinar over de naamgeving

  Op donderdag 22 september om 20.00 uur was er een webinar om toe te lichten hoe inwoners kunnen meedoen bij het bepalen van de naam.

 • Een naam voor de nieuwe gemeente. Denkt u mee?

  De nieuwe gemeente moet natuurlijk een naam krijgen. Een naam die past bij het gebied, aantrekkingskracht heeft voor bedrijfsleven, inwoners en toeristen. Makkelijk te onthouden en klinkend als een klok.

 • Webinar over de naamgeving

  We willen de inwoners zo veel mogelijk betrekken bij het kiezen van de naam. Daarom hebben we op donderdag 22 september om 20.00 uur een webinar om toe te lichten hoe inwoners kunnen meedoen bij het bepalen van de naam.

Informatie:
Projectbureau
Gemeentehuis Woudrichem
T: 0183-308105
E: projectbureau@altena2019.nl

Gemeenten:

 Gemeente Aalburg

Gemeente Werkendam

Gemeente Woudrichem

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem fuseren per 1 januari 2019.  De naam van de nieuwe gemeente wordt Altena.