U bevindt zich op: home > Algemeen > Logo

Logo

 

Het gezamenlijke logo van Aalburg, Werkendam en Woudrichem symboliseert niet alleen de intensieve samenwerking tussen de drie gemeenten maar benadrukt ook de eigen identiteit van ieder gebied afzonderlijk. Een bruine, blauwe en groene cirkel grijpen in elkaar aan de linkerkant geflankeerd door twee blauwe stromen en in het midden bij elkaar gehouden door een witte driehoek. De bruine cirkel is Werkendam en is volgens de juiste geografische ligging aan de linkerkant gepositioneerd. Met de klok mee volgen Woudrichem met een blauwe en Aalburg met een groene cirkel. De cirkels zijn verbonden met elkaar maar ook apart. Kortom ze grijpen in elkaar maar behouden ook hun eigen identiteit.

Het Werkendamse bruin verbeeldt aarde: de baggerwerkzaamheden, de landbouw en de Biesbosch. Woudrichem identitficeert zichzelf met het blauw van het water en de visserij, terwijl Aalburg de groene gemeente is met veel bedrijvigheid in bloemen en planten. Iedere gemeente heeft dus een eigen kleur maar werkt samen met de rest aan het grotere geheel.

De twee blauwe stromen staan voor de rivieren de Maas en de Merwede, die samen uitmonden in de Biesbosch. Vanaf één kant omarmen ze als het ware de drie cirkels, die ook een zweem van het lichtblauwe water lijken te bevatten. Het illustreert hoe het gebied beïnvloed wordt door het water en benadrukt bovendien een ander karakteristiek element: de drie gemeenten als eiland tussen de rivieren.

Het logo en de bijbehorende huisstijl worden toegepast op alle gezamenlijke uitingen, zoals de nieuwe gemeentepagina en website, maar ook op briefpapier, enveloppen en algemene folders, die worden ingezet voor de gemeenschappelijke projecten. Kortom een duidelijk gezicht voor de samenwerkingsactiviteiten.

Informatie:
Projectbureau
Gemeentehuis Woudrichem
T: 0183-308105
E: projectbureau@altena2019.nl

Gemeenten:

 Gemeente Aalburg

Gemeente Werkendam

Gemeente Woudrichem

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem fuseren per 1 januari 2019.  De naam van de nieuwe gemeente wordt Altena.