U bevindt zich op: home > Inwoners > Cultuur

Cultuur

De drie gemeenten ondersteunen gezamenlijk vele culturele initiatieven van inwoners en organisaties. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden.

 • Cultuurpunt Altena

  CultuurPuntAltena is de marktplaats voor cultuureducatie waar wordt bemiddeld tussen de onderwijsvraag en het cultuuraanbod in het Land van Heusden en Altena.

 • Jeugdmuziekdag Altena

  De Stichting Jeugdmuziekdag Altena organiseert jaarlijks de Jeugdmuziekdag voor muzikanten tot 21 jaar in de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Aan de laatste editie deden ruim 100 jongelui mee.

 • De VerhalenKaravaan

  De VerhalenKaravaan bundelt op een eigentijdse manier bijna vergeten verhalen uit de streek. Lees, beluister of bekijk de verhalen op De VerhalenKaravaan.

 • Poëzie

  De stichting Poëzie Land van Altena heeft een poëzieroute door het gehele gebied gemaakt, met gedichten van streekdichters. De route slingert door de streek en is onderweg gemarkeerd met gedichten die de blik verruimen. De route is opgedeeld in vijf fietsroutes van 30 tot 40 kilometer en verkrijgbaar bij de VVV Altena Biesbosch.

  De jaarlijkse Poëzieavond in het Land van Heusden en Altena, waar streekdichters en landelijk bekende dichters voorlezen uit eigen werk, is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend festival. Voor meer informatie: 0183 501983.

 • Bibliotheek

  De Stichting Bibliotheek Altena is een stichting die het bibliotheekwerk in de drie gemeenten verzorgt. Er zijn 7 vestigingen in het Land van Heusden en Altena.

Informatie:
Projectbureau
Gemeentehuis Woudrichem
T: 0183-308105
E: projectbureau@altena2019.nl

Gemeenten:

 Gemeente Aalburg

Gemeente Werkendam

Gemeente Woudrichem

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem fuseren per 1 januari 2019.  De naam van de nieuwe gemeente wordt Altena.